Roidakal® je dodatak ishrani namenjen trudnicama do 36./37. nedelje trudnoće. Preporučuje se upotreba u cilju:

  • Prevencije pobačaja i smanjivanju rizika od prevremenog porođaja
  • održavanju trudnoće posle primarne tokolize

  • kod invazivnih procedura u prenatalnoj dijagnostici.

Roidakal® kutija

U pitanju je prirodan proizvod, dijetetski suplement koji, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji sastojaka, trudnicama omogućava zdravu i bezbrižnu trudnoću tako što štiti majku i bebu od mogućih komplikacija.

Sastav Količina NRV%
Alfa-lipoinska kiselina 300 mg
Magnezijum 225 mg 60
Vitamin B6 1,3 mg 92,85

Preporučena terapija: 1-2 tablete dnevno do 36./37. nedelje trudnoće

Optimalni rezultati terapije Roidakalom se postižu upotrebom 2 tablete dnevno, na 12 sati po jedna, kao što je i prikazano u najvećem broju kliničkih studija.

Alfa-lipoinska kiselina (ALA – Alpha Lipoic Acid) je potentan prirodni antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja. Ima blagotvorno dejstvo na održavanje trudnoće obzirom da dovodi do jačanja fetalnih membrana i smanjenja inflamacije, čime se smanjuje mogućnost prskanja plodovih ovojaka, pojave kontrakcija i skraćenja grlića materice.

Magnezijum je neophodan za pravilan razvoj neuralne cevi deteta i njegovih kognitivnih funkcija, čime se smanjuje i rizik od pojave cerebralne paralize. Primenom 2 tablete Roidakala dnevno protektivni efekat magnezijuma traje 24h.

Vitamin B6 pomaže u transportu i skladištenju magnezijuma. Takođe, doprinosi i normalnoj funkciji nervnog sistema, poboljšava imuni sistem i smanjuje osećaj umora i malaksalosti kod majke.

Nazad na početnu